Witam! Nazywam się Jan Niezbędny.
Polecam wyjątkowe torebki do pieczenia:
- przygotowane w nich potrawy pieką się we własnym sosie bez dodatku tłuszczu, dzięki czemu są niskokaloryczne, a przy tym wyjątkowo soczyste i aromatyczne
- pieczenie w torebkach uchroni piekarnik przed pobrudzeniem, nie trzeba także szorować brytfanny
Moja dobra rada:
- przed zamknięciem torebki nalej do niej trochę wody, rosołu lub wina, a pieczone mięso będzie bardziej soczyste
- jeśli lubisz pieczeń z chrupiącą skórką, otwórz torebkę od góry przed końcem pieczenia
Pamiętaj jednak, że:
- podczas pieczenia torebka nie powinna dotykać ścianek piekarnika
- torebek nie należy stosować w temperaturze powyżej 225°C, a także przy włączonym grillu
- torebką nie powinny się bawić dzieci
Cechy:
pieczeń do 3 kg
duży rozmiar: 35 x 43 cm
Sposób użycia:
1. Wyjmij blachę lub ruszt z piekarnika
2. Nagrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury (max. 225 °C)
3. Włóż przyprawione produkty do torebki, ew. wlej trochę wody, rosołu lub wina
4. Zamknij torebkę dołączonym klipsem tak, aby w środku było jak najwięcej powietrza
5. Nakłuj torebkę od góry w dwóch - trzech miejscach
6. Torebkę połóż na blasze i wsuń do rozgrzanego piekarnika
Opinie
Ten produkt nie posiada opinii.
Zaloguj się albo stwórz konto, aby dodać opinię.